Doar aici afli tot ce este cel mai nou in materie de stiri

vineri, 30 septembrie 2011

Haosul ia amploare la vecinii bulgari


Valul de violenţe a continuat în Bulgaria. În cartierul de rromi din oraşul Blagoevgrad (sud-vest) s-au înregistrat noi incidente, în timp ce guvernul este acuzat că este incapabil să pună în practică măsuri eficace de oprire a acestora.

Ieri, ieşirile din oraş au fost temporar închise de poliţie. Forţele de ordine au fost nevoite să intervină din nou pentru a opri devastările comise în cartierele locuite de ţigani. Postul de televiziune bTV a anunţat că doi rromi au fost răniţi în timpul unor altercaţii cu un grup de skinheads. La Sliven, mai multe familii de rromi şi-au retras copiii de la şcoală de teamă că vor fi atacaţi de colegi. Climatul de tensiune nu l-a ocolit nici pe premierul Boiko Borisov, acuzat că nu a reacţionat în timp util pentru ca situaţia să nu degenereze.

Între timp, procurorii au început să verifice averile deţinute de zeci de interlopi, inclusiv de Kiril Raşkov, cel aflat la originea violenţelor interetnice din ultimele zile. El va fi pus sub acuzare pentru evaziune fiscală, având datorii de şase milioane de leva (circa trei milioane de euro). O intervenţie neaşteptată a venit din partea Franţei, care, prin purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Yves Duvelde, şi-a oferit ajutorul autorităţilor bulgare. „Franţa a trecut prin asemenea situaţii tensionate provocate de violenţe în spaţiul public", a precizat el. Publicaţia „Der Spiegel" apreciază însă că în ţările Europei de Est există o problemă gravă de autoritate din cauza „instituţiilor slabe, aflate în dificultate şi corupte".

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More